OİB, AUTOMECHANİKA İSTANBUL'DA DÜNYAYI AĞIRLADI

08.04.2019

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), dünyanın en büyük 3. otomotiv fuarı olarak bilinen Automechanika Istanbul'a info stantla katılım gerçekleştirdi. Avrupa Birliği başta olmak üzere 38 ülkeden bin 300'ün üzerinde katılımcıyı 4-7 Nisan tarihleri arasında ağırlayan fuar, profesyonelleri bir araya getirdi. Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık iş birliğinde, Ticaret Bakanlığı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) desteğiyle düzenlenen fuarda OİB, 32 metrekarelik info standında Türk otomotiv endüstrisini tanıtıcı katalog ve broşürler dağıttı. OİB, stanttaki uzman kadrosu ile sektörün faaliyetleri ve sektöre yönelik devlet destekleri hakkında bilgi verdi.

Otomotiv üretim ve onarım sistemlerine dair son teknoloji ürünlerin sergilendiği Automechanika İstanbul, Türkiye'nin konumu itibarı ile çevre ülke pazarlarına yatırım yapmayı hedefleyen tüm yerli ve yabancı firmalar için bölgenin en önemli uluslararası ticaret platformu olarak öne çıkıyor. OİB standı da bu anlamda hem otomotiv temsilcilerinin bir araya gelme fırsatı yakaladığı bir buluşma noktası oldu hem de yurt dışından fuar ziyaretçilerini ağırladı. Böylece fuar, bu yıl sonunda 32 milyar dolar ihracat hedefleyen Türk otomotiv sektörünün gücünü tüm dünyaya göstermesi için de önemli bir fırsat doğurdu.
Ayrıca, Automechanika İstanbul 2019 Fuarı'na yönelik olarak 3-6 Nisan tarihlerinde Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) organizatörlüğünde bir Alım Heyeti Organizasyonu gerçekleşti. Anılan Alım Heyeti Programına 9 ülkeden 38 firmayı temsilen 40'ın üzerinde yabancı iş insanı katıldı. Heyet katılımcısı yabancı firmalar ile sayısı 50'yi aşan Türk firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Türk firmaları yeni ürün gruplarını sergiledi

Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güney Amerika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinin tüm otomotiv üretim ve onarım profesyonellerini bir araya getiren fuarda, Türk otomotiv endüstrisi firmaları da  son teknoloji ürün ve hizmetlerini sergileme olanağı buldu. Fuarda Türk firmaları da bu yıl yeni ürün gruplarıyla birlikte ulusal ve uluslararası firmalar; parça ve sistemleri, bakım ve onarım, aksesuarlar ve tuning, madeni yağ, akü, e-mobility ve araç yıkama ve bakım merkezi başta olmak üzere oluşturulan özel bölümlerde yenilikçi ürünlerini sergiledi. Otomotiv üretim ve onarım ürün gruplarının yanı sıra, lojistik, kompozit, ham madde üreticileri, IT çözümleri, kimyasal ve kalıp üreticileri gibi sektörün bütün paydaşlarının yer aldığı fuarda, otomotiv endüstrisinin nabzı da tutuldu. Çeşitli konferans, seminer ve workshop programlarına geniş yer ayrılan fuarda, sektörden uzmanlar en son trendler, yenilikler ve gelecek dönem projeksiyonları ekseninde konuşma ve sunumlar yaptı. Fuarın bir başka özel bölümü olarak tasarlanan E-Mobility Forum Alanı'nda ise otomotiv endüstrisinde yeni trendler ve geleceğin teknolojileri ele alındı.